Vanliga frågor / F.A.Q 

Hur fungerar adoer.com?

Vi är ett online baserat tjänsteföretag för hushållsnära tjänster som hjälper dig med barnpassning, trädgårdsarbete samt tillhandahåller hjälp vid högtidliga tillfällen såsom födelsedagar, middagar och dop etc. Alla våra Adoers har genomgått en certifieringsprocess och uppfyller våra högt ställda krav på rätt personlighet.

Du beställer först och främt en adoer genom att göra en bokningsförfrågan online:

  1. Ange tjänst.
  2. Ange kontaktuppgifter.
  3. Välj önskat datum / tid.
  4. Skicka bokningsförfrågan.
  5. Tillgänglig Adoer presenteras för dig i ett email och du bekräftar genom att Godkänna Adoer.
  6. Du bekräftar din bokningsförfrågan och gör den till en slutlig bokning genom att fylla i betalningsinformation.
  7. Efter steg sex får du kontaktonformation till vår Adoer och adoern kontaktar dig inom kort.
  8. Vår Adoer utför tjänsten och checkar in och ut  i realtid och du kan sedan godkänna utförda timmar.
  9. Pengar dras från ditt kort (om kortbetalning)efter 24 timmar från godkännande och du mottar en fakturakopia på e-post som du kan spara (vi löser allt med RUT per automatik när du uppgett ditt pers nr i bokningen).

Vad händer efter att jag har skickat en bokningsförfrågan?

Vi skickar dig en bekräftelse via e-post på att vi mottagit din bokningsförfrågan. Så fort en av våra adoer har accepterat din beställning skickar vi en andra bekräftelse via e-post, då med detaljer om adoern som kommer att utföra jobbet hos dig.

Du godkänner adoern genom att ange dina kortuppgifter som en garant för uppdraget. Därefter utförst uppdraget på överenskommen tid. Utförda timmar godkänns av dig som kund. Pengarna dras sedan från ditt kort 24 timmar efter ditt godkännande och du mottar en faktura via e-post.

Vad är minimumtiden för en bokning?

Den minsta beställningsbara tiden är två timmar per bokningsförfrågan.

Vad händer om jag ändrar mig efter jag skickat in bokningsförfrågan online?

Din bokningsförfrågan gäller bara som en förfrågan fram till att du slutbekräftat uppdraget, så vill du ändra dig, ringa oss på 08-31 36 37 så tar vi bort din bokningsförfrågan

Vad händer om saker förändras efter att jag slutbekräftat ett uppdrag?

Vi vet att ditt liv förändras, men även våra Adoer(s) kan få ändrat schema. Då du har kontaktuppgifter till vår Adoer och vill ändra tid elller plats så är det bara att kontakta dem direkt. Vid andra frågor eller om du vill byta ut vår Adoer mot en annan av någon anledning är det bara att ringa oss på 08-31 36 37

Vilka typer av Adoers har ni?

Vi har personer mellan 18-45 år, alla olika typer av människor från olika delar av världen. Vi tror på en mångkulturellt och globalt Sverige. Det alla har gemensamt är att de är duktiga och pålitliga personer som alla blivit certificerade av oss.

Hur fungerar tidrapporteringen för Adoers?

Vår tidrapportering är 100% transparant vilket innebär att våra adoers checkar in via mobiltelefonen på plats hemma hos dig. In- och utcheckning kan endast ske inom 50 meter från uppdragets position. Innan betalning sker får du också en slutrapportering via e-post som säkerställer 100% riktighet varje gång.

Vad händer om jag inte är säker på hur lång tid ett uppdrag kommer att ta?

Tiden för att få en tjänst utförd beror på många kända och okända variabler samt vilka krav du har till varje uppdrag, därav kan det vara svårt för dig att ange den exakta tidsåtgången för ett uppdrag. Du kan såklart ge våra adoers en maxtid baserat på din budget och sedan be dem arbeta så mycket det går under den perioden.

Minimumtiden för att boka en tjänst via oss är två timmar. Om du bokat ett längre pass än två timmar och vår adoer är klar tidigare så betalar du naturligtvis endast för den tid som använts (men minst två timmar).

Om vår adoer ej hinner med allt som skall göras under bokade tiden så kan vår adoer antingen be dig som kund att beställa mer tid för det aktuella uppdraget alternativt att vår adoer ber dig att boka en ny tid någon annan dag.

Kan jag ändra eller avboka en slutbekräftad bokning?

Du kan ändra eller avboka din beställning upp till tre timmar innan passet påbörjas utan kostnad. Om du avbokar inom tre timmar från att passet börjar, så måste du betala för minimumtiden (två timmar, 636 kronor).

Vad händer om jag inte är nöjd med resultatet av den utförda tjänsten?

Vi strävar efter att alltid ha 100% nöjda kunder, vilket innebär att om du inte är nöjd så erbjuder vi en ny adoer utan extra kostnad.

Vilka städer finns ni i?

Per 2016-01-01 har vi verksamhet i hela Stor-Stockholm samt Uppsala.

Tjänsters utförande

Hur kan jag vara säker på att era Adoers är pålitliga?

Alla våra adoers har genomgått vår sex steg certifieringsprocess:

Steg 1
Personlighetstest där vi fokuserar på ansvarstagande och pålitlighet då våra kunder alltid ska kunna lite på våra Adoers, analyser visar att de två egenskaperna är viktiga för att du som kund ska känna förtroende för de Adoer(s) som kommer ut för att hjälpa dig.  

Steg 2
En videointervju med frågor som har besvisat sig passa bäst för att hitta de personer som gör ett kvalitativt arbete. Videointervjun gör att vi inte behöver boka in tider, stressa igenom massor av frågor, utan kandidaten och vi kan i lugn och ro göra ett kvalitatvt arbete.

Steg 3
Referens kontroll där vi alltid ska säkerställa minst 1 godkänd referens (3e part) inom skola, tidigare arbetsgivare eller annan person som på något sätt inte har en nära relation till våra kandidater.

Steg 4
Godkänt utdrag från belastningsregistret (inte äldre än sex månader). 

Steg 5
Vår introduktionskurs för Adoers med fokus på etik och moral, kundhantering, teknisk systemgenomgång samt utbildning kring våra värderingar. så att du som kund får en så enkel och smidig upplevelse av oss som möjligt. 

Steg 6 
Vid barnpassning godkänd HLR-kurs för barn. Vid läxhjälp utbildning i vår läxhjälps pedagogik som utgår från den senaste forskningen.

Utöver det utvärderar våra kunder våra Adoers efter varje uppdrag och endast de som har nöjda kunder är de som presenteras för dig som kund, så det är inte vi som bedömer vilka som är duktiga, utan de är du som kund, och vi tror våra kunder är bättre på det än vi.

Ska jag vara hemma under tjänstens utförande?

Vi rekommenderar dig att vara på plats under den första passet för att klargöra eventuella frågor. Vid enstaka uppdrag kan det vara bra att vara med en stund för att klargöra exakt vilka förväntningar du har, vår erfarenhet säger att du tydligare du är mot vår adoer desto bättre utförd blir tjänsten då vi alla har olika referens ramar och våra adoers vill ju alltid både leva upp till samt slå dina förvätningar.

Betalning

Hur betalar jag?

När du godkänner en presenterad adoer kommer en slutgiltig uppdragsbekräftelse på din e-post med en länk för att fylla i dina kortuppgifter. När du fyllt i dina kortuppgifter har du också bekräftat uppdraget. Inga pengar dras från ditt kort innan du har slutgodkänt att uppdraget är utfört på de angivna timmarna.

Ingår moms i priset?

Ja. Moms ingår i priset och redovisas separat på fakturan.

Hur fungerar skatteavdraget för hushållsnära tjänster?

RUT-avdraget innebär att du kan dra av halva kostnaden för hushållsnära tjänster från din skatt (för mer info se skatteverkets hemsida), upp till 50 000 kr.

Dina rättigheter och säkerhet

Vad händer om något skadas i eller utanför mitt hem?

Alla våra adoers är försäkrade med en branschförsäkring som bland annat gäller skador upp till SEK 10 miljoner kronor.